Zorg dat de kip op kamertemperatuur is.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de citroen en rozemarijn boter door de roomboter te mengen met de citroenrasp, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn fijn gesneden (ongeveer 1 eetlepel) en een snufje zout en peper.
Vul de buik van de kip met 2 geplette teentjes knoflook (velletjes verwijderd), een ui in vier stukken gesneden en 1 tak rozemarijn. Sluit af met citroen en bind de poten vast.
Gebruik een kwast om de citroen en rozemarijn boter over de kip te smeren.
Leg de rest van de ui, rozemarijn en citroen om de kip in een braadslee. Zet 1 uur tot 1,5 uur in de oven. Dit is afhankelijk van het gewicht. Reken met 30 minuten per 500 gram. Laat de kip met citroenboter onder folie nog 15 minuten rusten. Dit zodat alle sappen er niet in één keer uit sijpelen.