Bekleed de springvorm volledig met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden. Zet een schaal met water onder in de oven.
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en smelt de boter in een pannetje. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en roer goed door elkaar.
Stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en maak een opstaand randje langs de rand van de springvorm.
Smelt voor het cheesecakebeslag de witte chocolade au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen.
Klop de roomkaas op en voeg hier één voor één de eieren aan toe. Schenk hierna de gesmolten witte chocolade bij de roomkaas en voeg ook de kristalsuiker toe. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
Doe tot slot de eidooier, slagroom, crème fraîche en maizena bij de andere ingredienten in de kom en klop het geheel nog even goed oor.
Stort het cheesecakebeslag in de springvorm* en strijd de bovenkant glad. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 100 minuten gaar. Laat de cake minimaal een uur in de oven staan met de deur open. Zet de cheesecake zodra deze volledig is afgekoeld een nacht in de koelkast om op te stijven.
Bekleed de hele bovenkant van de witte chocolade cheesecake de volgende dag met passievrucht.
Garneer de cake met verse muntblaadjes en witte chocoladekrullen. Deze maak je door met een dunschiller of kaasschaaf langs de rand van een reep chocolade te schaven.