Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram rozijnen of krenten of ander gedroogd fruit
  • 1 rijpe banaan
  • 60 gram hazelnoten of andere noten naar keuze
  • 200 gram tarwebloem*
  • 250 gram volle vanille kwark
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eieren

Extra nodig

  • (siliconen) muffinvorm of ijsschep

Zo maak je het

  • Wel de rozijnen 10 - 15 minuten in handwarm water.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de banaan fijn met een vork.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Giet de rozijnen af en knijp het vocht eruit. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over de (siliconen) muffinvorm. Of gebruik een ijsschep om bolletjes van het beslag op het bakpapier te scheppen.
  • Zet de rozijnen kwark bolletjes met noten 20-25 minuten in de oven.

Linda's tips

  • *kun je geen bloem vinden? Maal 200 gram havermout in de blender of keukenmachine tot meel. Voeg totaal 4 eieren (i.p.v. 2) en 2 theelepels bakpoeder (i.p.v.1) toe. Volg voor de rest het recept op.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl