Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 hartige taart

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • flinke snuf zout
  • 3/4 eetlepels water
  • 2 theelepels gedroogde tijm

Beleg

  • 250 gram kastanje champignons
  • scheutje olijfolie
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 3 teentjes knoflook
  • handje Parmezaanse kaas
  • handje platte peterselie
  • eigeel

Extra nodig

  • Bakpapier

Zo maak je het

  • Maak eerst het deeg door het bloem, boter, zout, water en tijm met elkaar te mengen en te kneden tot een soepel deeg. Is het deeg nog te droog? Voeg dan meer water toe. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat even rusten in de koelkast.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  • Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in vieren. Bak kort in een scheutje olijfolie. Laat de champignons in keukenpapier even uitlekken (je wilt het vocht niet in de galette hebben).
  • Snijd de ondertussen de olijven in ringetjes en hak de knoflook fijn.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht. Dit hoeft allemaal niet zo netjes. Leg het vervolgens op een stuk bakpapier. Besmeer het midden van de deeg met de geitenkaas. Leg de champignons, olijven, knoflook en kaas. Klop het eigeel los met een druppeltje water en smeer hiermee het deeg in. Zo krijg je een mooie bruine knapperige korst.
  • Zet 30 - 35 minuten in de oven. Decoreer met de peterselie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl