Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 10 flinke plakken

Ingrediënten

  • 250 gram tarwebloem
  • 30 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram ongezouten notenmix amandel melange met cashew- & hazelnoten
  • 50 gram amandelmeel
  • 30 gram pompoenpitten
  • 2 flinke theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zeezout
  • 150 ml halfvolle melk
  • 100 gram ongezoete appelmoes
  • 3 eieren

Extra nodig

  • bakpapier en cakeblik 25 cm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Zeef de tarwebloem. Hak de gedroogde abrikozen in stukjes en de notenmix grof. Meng eerst de droge ingrediënten (tarwebloem, abrikozen, notenmix, amandelmeel, pompoenpitten, kaneel, bakpoeder en snuf zout) goed door elkaar in een kom.
  • Voeg vervolgens de melk, appelmoes en de eieren toe en meng goed.
  • Bekleed het cakeblik met bakpapier. Stort het beslag erin en zet 45 minuten in de oven. Check met een satéprikker of het notenbrood goed gaar is. Zet anders nog 5 minuten terug in de oven. Het notenbrood is lekker met een lik gezouten boter en kaas.

Linda's tips

  • Tip: bewaar de plakken notenbrood tot 3 maanden in de vriezer. Al is de kans erg klein dat je na Pasen er nog wat van over hebt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl