Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 gevulde eieren

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 2 rijpe bananen hoe rijper hoe beter
  • 50 gram speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille essence
  • 2 eetlepels cacao
  • 30 gram fijngehakte pure chocolade > 70% cacao

Extra nodig

  • naald, zip-lock (of stevig) boterhamzakje

Zo maak je het

  • Prik voorzichtig met een naald een gaatje in de bovenzijde van het ei. Haal een klein kapje van de schil weg en laat het ei leeglopen in een kom en houd dit eitje apart voor het cakedeeg. Haal de andere eitjes leeg en kijk bij de tip wat je er mee kunt maken.
  • Spoel de lege eierschalen schoon en leg 30 minuten in een schaal met zout water. Spoel af en giet een beetje olie in de eierschaal, dek af met je duim en schud de olie door de schaal.
  • Verwarm de hetelucht oven op 180 graden.
  • Prak de bananen fijn en voeg toe aan een kom. Vervolgens het meel, 1 ei, bakpoeder en vanille essence erbij. Mix goed door elkaar en voeg de fijn gehakte pure chocolade erdoor.
  • Vul een zip-lock met het beslag en knip aan de onderzijde een puntje eraf.
  • Zet de lege eierschalen in een mini muffin tray of gebruik een grote. Vul de bodem dan met aluminium folie, zodat de eitjes rechop staan.
  • Vul de lege eierschalen voorzichtig met het beslag tot 3/4.
  • Mocht je nog over hebben, vul de lege muffin plekken met het beslag
  • Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snijd direct de cake resten eraf en maak schoon met een vochtige doek.

Linda's tips

Tip: je hebt 7 eieren over en die gooien wij natuurlijk niet weg. Je kan de eitjes gebruiken voor eierpotjes dat is een alternatief voor het koken van een ei in de oven. Of maak er een lekker lunch recept of hapje mee zoals de omelet sushi wrap of een omelet met kastanje champignons.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl