Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo krieltjes
  • 1 kilo gram geschilde asperges
  • 4 eieren
  • 2 plakken ham - 150 gram achter- of schouderham
  • 85 gram veldsla

Dressing

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • snufje zout en peper

Zo maak je het

  • Boen de krieltjes schoon. Snijd de krieltjes in even grote stukjes. Kook de krieltjes in een laagje water en een snufje zout gaar in 10-15 minuten. Giet de aardappelen af, schud de pan en laat de krieltjes uitdampen.
  • Schil de asperges, snijd ongeveer 2 cm van de onderkant eraf. Snijd de asperges in stukjes en kook 8 minuten in een pan met ruim water. Gooi de schillen niet weg, maak hier een simpele aspergesoep mee
  • Kook de eieren in 6 minuten hard, schrik met koud water, pel en snijd in vieren. Snijd ondertussen de achterham in blokjes. Maak de dressing met de mayonaise, yoghurt, mosterd, zout en peper.
  • Hussel alle ingrediënten voor de aspergesalade door elkaar. Doe het voorzichtig want je wilt dat de aspergestukjes mooi blijven.

Linda's tips

  • Tip: een restje aspergesalade is de volgende dag heerlijk als lunch.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl