Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie (400 gram)

Ingrediënten

  • 100 gram speltvlokken
  • 75 gram boekweit biowinkel
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram paranoten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram kokos
  • 2 flinke eetlepels kokosolie extra virgine - vanwege kokossmaak
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel pindakaas of extra kokosolie
  • 3 eetlepels biologische cacao

Optioneel

  • gedroogd fruit

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Meng de speltvlokken, boekweit, noten, pitten en kokos door elkaar. Hak van te voren eventueel de noten grof.
  • Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg de siroop, pindakaas en cacao toe. Roer tot een homogene massa.
  • Voeg nu het vloeibare mengsel toe aan het droge mengsel en roer goed door elkaar.
  • Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet 12- 15 minuten in de oven en hussel tussendoor weer even door elkaar.
  • Laat volledig afkoelen en voeg naar wens gedroogd fruit toe. Aangezien ik de granola combineer met vers fruit, laat ik dit achterwege.

Linda's tips

  • Tip: bewaar de granola in een goed afgesloten pot 2 - 3 weken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl