Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie (200 gram)

Ingrediënten

  • 150 gram pompoen diepvries
  • 4 eetlepels water
  • 50 gram pecannoten walnoten
  • 2 theelepels honing
  • snufje kaneel

Optioneel

  • snufje gember

Extra nodig

  • glazen potje

Zo maak je het

  • Kook de pompoenblokjes 4-6 minuten in 4 eetlepels water. Let op dat niet al het water verdampt. Giet af en laat afkoelen.
  • Maal de pecannoten in een keukenmachine of hakmolen van de staafmolen fijn tot de olie vrijkomt. Vrij snel ontstaat er een soort meel dat tegen de zijkanten van je keukenmachine plakt. Zet met regelmaat het apparaat stil en schraap het meel van de zijkanten. Door de kleine hoeveelheid ontstaat er binnen 3 minuten een notenpasta.
  • Voeg de afgekoelde pompoen toe met de honing en een snufje kaneel. Persoonlijk vind ik een snufje gemberpoeder ook te gek.
  • Bewaar in een glazen potje in de koelkast.

Linda's tips

  • Tip: Zelf broodbeleg maken is snel en makkelijk. Bladgroente die er niet meer zo mooi uit ziet, verwerk ik graag in een groene groentespread. Zo hoef je restjes sla of in dit geval spinazie niet meer weg te gooien en kom je eenvoudig aan een extra portie groente.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl