Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 12 stuks

Ingrediënten

  • sap van 1 sinaasappel
  • 150 gram aardbeien in plakken gesneden
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 100 gram speltmeel of andere meel naar keuze
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • kokos olie om in te bakken

Extra nodig

  • uitsteekvorm hart

Zo maak je het

  • Meng de helft van het sinaasappelsap met de aardbeien en de ahornsiroop. Zet weg in de koelkast.
  • Maak een beslag van de eieren, meel, yoghurt en bakpoeder. Roer naar behoefte de rest van het sinaasappelsap erdoor om het beslag dunner te maken.
  • Verwarm een kleine koekenpan met de olie. Bak per keer 2 kleine pannenkoeken van zo'n 7 cm in een paar minuten goudbruin. Ik heb een ijsscheplepel als maatvoering voor het beslag gebruikt. Houd de gebakken pannenkoeken eventueel warm in de oven (op 100 graden).
  • Steek eventueel de pannenkoekjes uit met een hart uitsteekvorm. Serveer met de gemarineerde aardbeien.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl