Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 5 kruidnagels
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel sereh citroengras
  • 2 eetlepels water
  • olie
  • 1 kilo riblappen in blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel citroensap

Voor erbij

  • zilvervliesrijst en sperziebonen

Extra nodig

  • vijzel*, hakmolen van de staafmixer

Zo maak je het

  • Verwijder de schil van de ui en snijd in grove stukken. Stamp de kruidnagels, chili pepers (verwijder naar smaak de zaadjes) en het venkelzaad fijn in de vijzel. Maal de uien, kruidnagel, chilipepers, venkelzaad, knoflook, koriander, zout en sereh met 2 eetlepel water tot een pasta in de hakmolen van de stafmixer.
  • Verwarm een pan met een dikke bodem met een beetje neutrale olie. Voeg de boemboe toe en bak een minuut of 3. Doe dan het vlees erbij en meng zorgvuldig met de boemboe. Bak het vlees in 2 minuten bruin en voeg de kokosmelk en citroensap toe.
  • Laat 2,5 uur zachtjes pruttelen tot het vocht zo goed als ingekookt is en het vlees zacht. Roer regelmatig, zodat het vlees niet aanbrandt. Persoonlijk vind ik het lekker als er nog een beetje vocht overblijft. Wil jij dit niet, laat het vlees dan langer opstaan tot al het vocht verdampt is.

Linda's tips

  • Tip: zoals je ziet is dit gerecht voor 8 personen. Ik vries de helft altijd in. Zo kook je 1x en kun je er 2x van genieten.
  • Tip: de rendang is het lekkerst als alle smaken kunnen intrekken. Maak het recept een dag van tevoren en verwarm op een zacht vuur.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl