Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 stuks

Ingrediënten

Beleg

  • 1/2 courgette
  • 1/2 eetlepel olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • snufje zout en paper
  • 4 eetlepels zachte smeerbare geitenkaas

Optioneel

  • paar blaadjes gescheurde munt

Havermoutbroodjes

  • 100 gram havermout of havervlokken of speltvlokken
  • 100 gram Griekse yoghurt of normale yoghurt of kwark
  • 2 eieren
  • snufje peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette met een mandoline voorzichtig in dunne plakken of gebruik een kaasschaaf. Snijd elke plak nog in drieën, dat serveert en eet simpeler.
  • Maak een dressing van de olie, citroensap en rasp met het zout en peper. Leg de courgette erin en hussel goed door elkaar. Strooi de munt er optioneel over heen. Zet weg in de koeling. Mocht je meer tijd hebben voor het marineren, dan is dat altijd fijn.
  • Maal de havermout in een koffiemolentje of blender tot meel.
  • Meng het meel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet het (vloeibare) beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet 20 – 22 minuten in de oven en check of ze gaar zijn.
  • Besmeer elk havermoutbroodje met een flinke lepel geitenkaas en verdeel de courgette linten erover. Strooi eventueel een paar blaadjes munt erop.

Linda's tips

  • Tip: je kunt de volgorde van de bereiding ook omwisselen en het marineren achterwege laten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl