Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 190 gram falafel balletjes of andere vega balletjes
  • 8 mini champignons
  • 8 cherry tomaatjes

Tzatziki

  • 3/4 komkommer
  • 500 ml Griekse Yoghurt Total
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje extra virgine olijfolie
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak

Knoflook olie met chili

  • 5 eetlepels olie
  • 1 teentje zeer fijn gesneden knoflook
  • ½ theelepel chilipoeder

Extra nodig

  • 4 houten satéprikkers

Zo maak je het

  • Maak eerst de knoflook olie met chili. Verwarm de olie in een klein steelpannetje. Haal van het vuur en voeg de knoflook en chilipoeder toe. Laat de olie even rondwalsen in de pan, zo gaart de knoflook direct en brandt niet aan. Laat even afkoelen.
  • Maak ondertussen de tzatziki. Kijk hier voor de bereiding van de tzatziki.
  • Rijg per saté prikker twee balletjes, twee champignons en twee tomaatjes. Smeer de vega spiesjes in met de knoflook olie.
  • Grill in 6-8 minuten gaar op de barbecue of grillpan. Serveer de spiesjes met tzatziki. Gebruik de rest van de saus om rauwkost in te dippen of stokbrood mee te besmeren.

Linda's tips

  • In het bbq E-book staan nog meer lekkere barbecue recepten. Nieuwsgierig? Download dan jouw exemplaar gratis!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl