Maal de speculaasjes fijn in de hakmolen van de staafmixer of stop in een zak en sla tot kruim met een deegroller.
Voeg de MonChou toe aan het mengsel en mix tot een stevige massa.
Neem een 1/2 eetlepel maatlepel en gebruik dit als schepje om zo even grote balletjes te krijgen. Haal het mengsel voorzichtig uit de lepel. Zo ontstaat er direct een half balletje. Zet op een stuk bakpapier.
Hak de chocolade in stukken en smelt au-bain marie. Prik met een satéprikker in het speculaasballetje en gebruik je andere hand om met een lepel de chocolade eroverheen te gieten. Houd even boven de kom om overtollig chocolade eraf te laten druipen. Zet terug op het bakpapier en dicht het gaatje van de satéprikker met een beetje chocolade.
Hak het amandelschaafsel fijn. Strooi over de salted caramel speculaas truffels.
Bewaar op een koele, donkere plek in een afgesloten bank. Bij voorkeur niet in de koelkast, want dan wordt de chocolade dof.