Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 3 eetlepels chiazaad
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 theelepel vanille essence optioneel of een snuf kaneel
  • 2 eetlepels amandelkwark
  • 50 gram blauwe bessen

Extra nodig

  • leeg jam pot met deksel

Zo maak je het

  • Neem een lege jampot. Voeg het chiazaad, amandelmelk, vanille essence (optioneel) en kwark toe. Roer goed door elkaar. Sluit af met de deksel en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Bij voorkeur roer je na een paar minuten de chiapudding nogmaals goed door elkaar, zodat de zaadjes goed over het vocht verdeeld zijn.
  • Haal uit de koelkast vlak voor het serveren. Roer de blauwe bessen en toppings naar keuze erdoor (zoals zonnebloempitten en goijebessen erdoor).

Linda's tips

  • Tip: een chiapudding ontbijt kun je ook voor 2 of 3 dagen vooruit maken. Varieer elke ochtend met het soort (diepvries) fruit dat je erbij neemt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl