1klein stokbrood van minimaal 2 dagen oudmax 300 gram
4eetlepelsolijfolie
3teentjes knoflook
1 - 2eetlepelsfijn gesneden verse peterselie
snufjezout en peper naar smaak
Extra nodig
luchtdichte trommel
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de knoflook in fijne plakjes. Verwarm een koekenpan met olijfolie en voeg de knoflook toe. Laat 2 minuten zachtjes bakken. De knoflook mag niet verbranden, dit zorgt namelijk voor een bittere smaak. Verwijder de knoflook.
Snijd het brood in even grote vierkante blokjes.
Doe de knoflookolie in een kom. Voeg het brood toe en hussel goed door elkaar.
Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin in de oven. Schep het brood tussentijds een keer om.
Doe de warme croutons terug in de kom. Breng op smaak met de verse peterselie, zout en peper naar smaak. Laat de croutons afkoelen.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl