Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram pasta naar keuze volkoren fusilli
  • 1 grote pot bonenmix van Hak met kidneybonen, bruine & witte bonen
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 1 kleine courgette
  • 3 eetlepels olijven +/- 20 stuks (alternatief zongedroogde tomaatjes)
  • olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • snufje zout en peper

optioneel

  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Ondertussen spoel je de bonen af met water en laat uitlekken.
  • Snijd de tomaatjes in vieren, de mozzarella en courgette in plakken en de olijven in ringetjes. Gebruik voor de courgette een kaasschaaf of een mandoline om mooie dunne plakken te krijgen.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. Leg de gekookte pasta op de bodem. Breng op smaak met de oregano en een snufje zout en peper. Hussel door elkaar. Spreid de bonen erover. Leg de courgette dakpansgewijs over de bonen, dan de mozzarella, vervolgens de tomaatjes en de olijven. Strooi er naar smaak eventueel nog Parmezaanse kaas over.
  • Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Linda's tips

  • De pasta kun je ook een dag van te voren koken en ter plekke in een paar minuten de ovenschaal vullen. Verwarm de pasta uit de oven dan 25 minuten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl