Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 265 gram gekookte linzen uit blik / pot
  • 150 gram rauwe biet 1 stuk
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel komijn
  • 100 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout
  • 6 broodjes naar keuze

Topping

  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels balsamicostroop met vijgen
  • smeerbare geitenkaas
  • 100 gram bladspinazie
  • 10 augurkjes

Zo maak je het

  • Spoel de linzen af om toegevoegd zout te verwijderen en laat uitlekken. Schil en rasp de rauwe biet. Snijd 1 ui fijn. Voeg de linzen, biet, ui en komijn toe aan de keukenmachine en maal kort. Niet te fijn. Voeg vervolgens de havermout, ei, olijfolie en peper en zout naar smaak toe. Meng goed door elkaar. Druk het mengsel aan in de kom en zet een half uur koud weg in de koelkast. Zo kan de havermout het vocht van de biet en linzen opnemen en zijn werk als bindmiddel doen.
  • Snijd de andere 2 uien fijn en meng met de balsamico stroop. Zet in de koelkast om de smaken in te laten trekken. Heb je een paar uurtjes eerder de tijd om deze "gekonfijte" ui te maken, dan is dat een aanrader.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur. Bak de burgers in 5 minuten om en om bruin. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat nog 10 minuten in de oven.
  • Besmeer de broodjes met de geitenkaas, leg er een paar blaadjes spinazie op, de bieten linzen burgers en 2 augurkjes met de rode ui on top.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl