Schil, snijd en was de aardappelen. Laat de schil erom voor extra vitamines of als je aan het detoxen bent.
Was en snijd de andijvie in kleine reepjes en de bosui in stukjes.
Kook de aardappelen zoals je gewend bent en stamp ze fijn. Voeg naar smaak eventueel scheutje (plantaardige) melk en boter toe.
Ondertussen snijd je de feta en dadels in kleine stukjes. Zet een kleine koekenpan op het vuur met een eetlepel olie en verwarm de feta en dadels 3 minuten op een zacht vuurtje. Het idee is om ze voor te verwarmen en dan mengt het straks makkelijk met de stamppot.
Voeg de andijvie en bosui toe aan de gestampte aardappelen en roer goed door.
Doe vervolgens de feta, dadels en kaneel erbij en laat ongeveer 2 minuten met deksel op de pan staan. Ik ben gek op rauw andijvie, maar s 'winters vind ik het fijn als de groente door de aardappelen een beetje slinkt.
Voeg eventueel aan tafel een klein beetje balsamico toe. Hmmmm!