Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • flinke krop andijvie
  • 1 bosui
  • scheutje plantaardige melk
  • klontje roomboter
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram feta
  • 4 medjoul dadels
  • 1 theelepel kaneel

Optioneel

  • balsamico

Zo maak je het

  • Schil, snijd en was de aardappelen. Laat de schil erom voor extra vitamines of als je aan het detoxen bent.
  • Was en snijd de andijvie in kleine reepjes en de bosui in stukjes.
  • Kook de aardappelen zoals je gewend bent en stamp ze fijn. Voeg naar smaak eventueel scheutje (plantaardige) melk en boter toe.
  • Ondertussen snijd je de feta en dadels in kleine stukjes. Zet een kleine koekenpan op het vuur met een eetlepel olie en verwarm de feta en dadels 3 minuten op een zacht vuurtje. Het idee is om ze voor te verwarmen en dan mengt het straks makkelijk met de stamppot.
  • Voeg de andijvie en bosui toe aan de gestampte aardappelen en roer goed door.
  • Doe vervolgens de feta, dadels en kaneel erbij en laat ongeveer 2 minuten met deksel op de pan staan. Ik ben gek op rauw andijvie, maar s 'winters vind ik het fijn als de groente door de aardappelen een beetje slinkt.
  • Voeg eventueel aan tafel een klein beetje balsamico toe. Hmmmm!

Linda's tips

  • Tip: vervang de helft van de aardappelen eens door knolselderij. Van de rest van het knolletje maak je een knolselderijsoep.
  • Tip: ook lekker is het gebruik van (ongezwavelde) abrikozen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl