Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bruine ronde rijst
  • 1/2 pak biologische diepvries doperwten
  • 200 gram groene asperge tips
  • 4 eetlepels pesto
  • 16 snoeptomaatjes voor de kleur
  • 2 lente uitjes
  • 100 gram zachte geitenkaas of feta

Optioneel

  • 4 handen verse spinazie

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Volgens de verpakking is dit vaak 45 minuten. Proef na 35 minuten of de rijst gaar is omdat dit bij mij wel het geval is.
  • Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snijd de houtige uiteinde van de groene asperges af. Blancheer de asperges en doperwten 3 minuten. Spoel af in een vergiet onder een koude kraan en laat uitlekken.
  • Snijd de tomaatjes in vieren en de lente uitjes in kleine ringetjes.
  • Meng de zelfgemaakte pesto door de rijst. Snijd de asperges eventueel in 3 stukken. Schep de groente (zonder de spinazie) voorzichtig door de rijst. Kruimel de geitenkaas erover.
  • Leg eventueel op elk bord een hand verse spinazie voor een extra groente momentje en schep de ronde rijst met pesto en groente erop.

Linda's tips

  • Family Detox Tip: vervang de groene asperges eventueel door courgette. Snijd de courgette in plakken en bak om en om in 8 minuten goudbruin. Voor de vleesliefhebbers is gerookte kip er lekker bij.
  • Op zoek naar nog meer detox recepten? Kijk dan op deze verzamelpagina met detox recepten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl