Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en houd 100 ml van het kookvocht apart.
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met een flinke klont boter. Bak de sjalotjes en knoflook op een laag vuur glazig. Zorg dat de ui niet bruin kleurt.
Zet een tweede pannetje met water op. Maak de wortel schoon en snijd in blokjes. Schil de aardappel en snijd ook in blokjes. Maak de wortel en aardappel schoon en kook tussen de 3 - 5 minuten, beetgaar.
Snijd ondertussen de paprika en courgette klein, voeg toe aan de sjalotjes.
Snijd de zongedroogde tomaat doormidden. Voeg toe aan de groente saus. Net als de gekookte wortel en aardappel.
Voeg de pasta en de groente samen. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe, zonder dat de pasta te nat word. Serveer direct met een flinke hand Parmezaanse kaas.