Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang lunch
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, salades
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 porties

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram boerenkool
  • snuf zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram geitenkaas
  • 30 gram pecannoten

Honing mosterd dressing

  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd (Dijon)

Extra nodig

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een grote kom. Voeg de zoete aardappel toe en 1 eetlepel olijfolie. Hussel goed door elkaar. Leg de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
  • Voeg vervolgens de boerenkool toe aan de kom met het zeezout en de olijfolie. Kneed de boerenkool met je handen tot de boerenkool zacht is. Gebruik eventueel plastic handschoentjes of boterhamzakjes om je handen te beschermen.
  • Maak de dressing door de olijfolie, mosterd en honing te mengen. Verdeel over twee dressingbakjes.
  • Neem twee lekvrije bakken. Verdeel de boerenkool, zoete aardappel, geitenkaas en noten over de bakken. Zet de dressingbakjes erin. Zet de lunchboxen in de koelkast. Hussel de ingrediënten vlak voor het eten pas door elkaar. Op deze manier blijven de salades twee dagen goed.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl