Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 sappige eetrijpe mango geschild, vruchtvlees in stukken
  • 1 rijpe banaan geschild in plakken
  • 2 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 300 ml versgeperst sinaasappelsap of mangosap koelvers
  • 200 ml kokosmelk blikje

Eventueel

  • geraspte kokos voor de garnering

Optioneel

  • lijnzaad- of kokosolie

Zo maak je het

  • Doe de mango, banaan, geraspte gember en limoensap in een maatbeker of blender.
  • Schenk het verse sinaasappelsap en de kokosmelk erbij en pureer met de staafmixer of blender tot een dikke romige smoothie. Voeg eventueel meer sap toe als de smoothie te dik voor je is.
  • Maak de smoothie gerust 1 uur van te voren. Bewaar afgedekt in een glazenfles/pot in de koelkast. Strooi er bij het serveren eventueel nog wat geraspte kokos over.

Linda's tips

  • Tip: verse gember kan je weken bewaren in de groentelade van je koelkast. Maak er thee van met een schijfje citroen en (eventueel) een lepeltje honing.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl