Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1/4 appel
  • 1 sjalotje of klein stukje gewone of rode ui
  • 2 eetlepels volle Griekse yoghurt
  • 1 kleine eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel bieslook
  • snufje chilipoeder & kurkuma of kerrie
  • 1 eetlepel citroen
  • snufje zout en zwarte peper

Eventueel

  • verse kruiden: sla, tomaat en komkommer

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen onder de koude kraan, pel af en snijd in blokjes.
  • Rasp de appel en snijd het sjalotje in kleine blokjes.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Beleg de boterham eventueel eerst met sla, komkommer of tomaat en smeer vervolgens de zelfgemaakte eiersalade erover.

Linda's tips

  • Tip: zoek je een mayonaise zonder suiker? Dan is Ton's mayonaise iets voor jou, te koop bij de Jumbo.
  • Tip: kurkuma zou het beste werken als je het combineert met zwarte peper.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl