Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte eiersalade
Kenmerken
Porties
1
portie
Ingrediënten
2
eieren
1/4
appel
1
sjalotje
of klein stukje gewone of rode ui
2
eetlepels
volle Griekse yoghurt
1
kleine eetlepel mayonaise
1
eetlepel
bieslook
snufje
chilipoeder & kurkuma
of kerrie
1
eetlepel
citroen
snufje
zout en zwarte peper
Eventueel
verse kruiden:
sla, tomaat en komkommer
Zo maak je het
Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat afkoelen onder de koude kraan, pel af en snijd in blokjes.
Rasp de appel en snijd het sjalotje in kleine blokjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Beleg de boterham eventueel eerst met sla, komkommer of tomaat en smeer vervolgens de zelfgemaakte eiersalade erover.
Linda's tips
Tip: zoek je een mayonaise zonder suiker? Dan is Ton's mayonaise iets voor jou, te koop bij de Jumbo.
Tip: kurkuma zou het beste werken als je het combineert met zwarte peper.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl