Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 stukken

Ingrediënten

  • 250 gram speltbloem
  • 2 eieren
  • 50 gram roomboter
  • snufje zeezout
  • 3 eetlepels maple sirup / ahornsiroop
  • 35 - 50 ml amandelmelk

Optioneel

  • 1 eetlepel ahornsiroop + halve theelepel kaneel

Extra nodig

  • taartvorm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Meng het bloem, eieren, roomboter, ahorn siroop en zeezout in een kom. Voeg beetje voor beetje de melk toe. Ik had uiteindelijk niet alle melk nodig. Maak een soepel deeg en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Was het fruit, snijd doormidden, verwijder de pit en snijd in plakjes.
  • Rol het deeg uit op een stuk bakpapier. Bekleed hiermee de taartvorm. Laat de zijkanten over de rand van de vorm heen hangen. Mocht je perzik jam in huis hebben, dan lijkt het mij heerlijk om een eetlepel over de bodem uit te strijken...
  • Leg het fruit in het midden van de taart. Vouw de buitenranden naar binnen. Dit hoeft niet te netjes, dat is juist zo leuk aan deze taart.
  • Zet 45-50 minuten in de oven.
  • Fruit uit de oven kan er wat gerimpeld en dof uit zien. Mocht je de looks van de taart willen verbeteren, dan heb ik een kleine tip voor je. Verwarm 1 eetlepel ahornsiroop en voeg de kaneel toe. Smeer het fruit in met de siroop. Gebruik hiervoor een siliconen kwast. Tadaa, het fruit glimt direct mooi.

Linda's tips

  • Tip: je kunt de galette ook met pruimen, nectarines of abrikozen maken of een combinatie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl