Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram blanke amandelen of walnoot/pecannoten
  • 15 gram pompoenpitten
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 1 eetlepel kokosolie of notenolie
  • scheutje water
  • 200 ml Griekse volle yoghurt geitenyoghurt of kwark
  • 150 gram aardbeien

Optioneel

  • 20 gram pure chocolade

Extra nodig

  • 4 glaasjes of transparante bakjes

Zo maak je het

  • Weeg de rozijnen, amandelen, pompoenpitten en zonnebloempitten af en doe direct in de bak van de staafmixer.
  • Voeg 1 kleine eetlepel kokosolie toe en een scheutje water.
  • Maal fijn in de staafmixer en verdeel over de 4 glaasjes.es. Druk het mengsel aan met de bolle kant van een lepel.
  • Doe 200 ml Griekse yoghurt in een maatbeker.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd doormidden en voeg aan de yoghurt toe.
  • Pureer de yoghurt met het fruit fijn.
  • Verdeel de fruityoghurt over de 4 glaasjes.
  • Rasp er eventueel pure chocolade over.

Linda's tips

  • Tip: kies altijd voor volle zuivelproducten. Pure en onbewerkte ingrediënten zijn belangrijk voor je lijf. Koop geen kant & klare fruityoghurt, want zelf maken is lekkerder en zo gepiept. Een alternatief voor vers fruit is diepvries fruit.
  • Tip: chocolade gezond? Ja, wel als je kiest voor de meest pure vorm > 70% cacao deze bevat namelijk nauwelijks suiker.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl