Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel of ander meel naar keuze
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 1 ei
  • 10 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje zeezout

Extra nodig

  • extra nodig: 2 x bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de zonnebloempitten fijn in een koffiemolen of stamp grof met een vijzel. Doe alle ingrediënten in een kom. Meng tot een soepel deeg.
  • Leg 1 stuk bakpapier op het aanrecht. Leg de deegbal erop en vervolgens het 2e stuk bakpapier. Rol met een deegroller tot een dunne lap.
  • Snijd met een pizzasnijder in gewenste grootte. Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Draai de crackers om. Leg hiervoor het 2e stuk bakpapier op de crackers en draai om. Verwijder het bovenste stuk bakpapier en zet terug in de oven voor 5 minuten op 180 graden.
  • Bewaar in een lucht dicht afgesloten trommel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl