2zeer rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
klein handje walnotenongebrand & ongezouten
1theelepelgeraspte kokos
Optioneel
pure chocolademinimaal 70%
Zo maak je het
Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
Direct opeten of invriezen voor later gebruik.
Linda's tips
Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.
Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl