Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 porties

Ingrediënten

  • 2 zeer rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
  • klein handje walnoten ongebrand & ongezouten
  • 1 theelepel geraspte kokos

Optioneel

  • pure chocolade minimaal 70%

Zo maak je het

  • Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
  • Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  • Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
  • Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
  • Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
  • Direct opeten of invriezen voor later gebruik.

Linda's tips

  • Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.
  • Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl