Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 150 zoete aardappel
  • 1 rijpe banaan
  • 1 kleine wortel 40 gram
  • 125 gram havermout of havermeel of ander meel naar keuze
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel of koekkruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 60 ml amandelmelk of andere melk naar keuze
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Optioneel

  • noten zaden, gedroogd fruit, gemberpoeder, of kokos naar smaak

Extra nodig

Zo maak je het

  • Schil en snijd de zoete aardappel in stukken. Kook in 8 minuten gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak ondertussen de banaan met een vork. Rasp de wortel.
  • Maal de havermout in een koffiemolentje tot meel of maak gebruik van kant en klare meel.
  • Meng de banaan, wortel, havermout, ei, kaneel, bakpoeder, nootmuskaat, zout, melk en ahornsiroop alvast door elkaar.
  • Giet de zoete aardappel af en stamp grof met een stamppot stamper en voeg toe aan het mengsel en roer goed door elkaar.
  • Voeg eventueel nog extra smaakmakers toe, zie optioneel.
  • Verdeel het deeg over de vorm. Bak in 25-30 minuten gaar in de oven.

Linda's tips

  • Tip: vries de zoete aardappel broodjes gerust in en haal ze bevroren uit de vriezer en stop zo in de trommel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl