Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • gekookte rijst
  • 20 ml rijstazijn

Rauwe vis

  • rauwe zalm visboer of tonijn (visboer) of krabstick

Groente

  • 1 komkommer
  • 2 wortels
  • 2 lente ui
  • paar radijsjes
  • 1 avocado
  • 100 gram zeewier salade

Topping

  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • wasabi of wasabi mayonaise mayonaise met mespunt wasabi naar smaak
  • sojasaus Kikkoman Less Salt met de groene dop
  • 2 norivellen in stukjes geknipt

Optioneel

  • furikake Japans rijststrooisel

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de azijn erdoor en laat afkoelen.
  • Snijd ondertussen de groenten en rauwe vis in plakjes en doe in schaaltjes. Houd je niet van vis, bak dan een hele dunne omelet.
  • Zet vervolgens de toppings klaar in kleine schaaltjes.
  • Laat ieder zijn eigen kom vullen met rijst, vervolgens groente en de vis/omelet en strooi de toppings erover.

Linda's tips

  • Tip: Furikake is een combinatie van gedroogde vis & groenten, zeewier, sesamzaadjes en zout voor over de vis. Het is inmiddels zelfs bij de AH XL te verkrijgen en anders slaag je altijd bij de toko.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl