rauwe zalmvisboer of tonijn (visboer) of krabstick
Groente
1komkommer
2wortels
2lente ui
paar radijsjes
1avocado
100gramzeewier salade
Topping
2eetlepelsgeroosterd sesamzaad
wasabi of wasabi mayonaisemayonaise met mespunt wasabi naar smaak
sojasausKikkoman Less Salt met de groene dop
2norivellen in stukjes geknipt
Optioneel
furikakeJapans rijststrooisel
Zo maak je het
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de azijn erdoor en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de groenten en rauwe vis in plakjes en doe in schaaltjes. Houd je niet van vis, bak dan een hele dunne omelet.
Zet vervolgens de toppings klaar in kleine schaaltjes.
Laat ieder zijn eigen kom vullen met rijst, vervolgens groente en de vis/omelet en strooi de toppings erover.
Linda's tips
Tip: Furikake is een combinatie van gedroogde vis & groenten, zeewier, sesamzaadjes en zout voor over de vis. Het is inmiddels zelfs bij de AH XL te verkrijgen en anders slaag je altijd bij de toko.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl