Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram roseval aardappelen
  • 16 witte asperges
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 eieren
  • snufje zeezout en vers gemalen peper

Optioneel

  • verse platte peterselie of bieslook

Zo maak je het

  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook de asperges in een ruime pan zo'n 10 minuten. Zet het vuur uit en laat nog eens 10 minuten garen in de pan met deksel.
  • Boen de aardappelen schoon (ik gebruik een scheursponsje) en snijd in parten. Kook een minuutje of 10. Controleer met een vork of de aardappels gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen in de pan.
  • Kook de eieren hard in 7 minuten. (die kan je ook toevoegen aan de kokende aardappelen, scheelt weer een pan). Laat de eieren schrikken, pel en snijd ze in stukken.
  • Snijd de zalm in snippers. Haal de asperges uit het kookvocht en laat uitlekken.
  • Serveer de asperges met de aardappelen, zalmsnippers, eitje en maak af met verse kruiden zoals platte peterselie of bieslook. Breng op smaak met snufje zeezout en vers gemalen peper.

Linda's tips

  • Detox family tip: natuurlijk kun je voor de rest van het gezin de zalm vervangen door goede ham. Het traditionele botersausje zit er voor mij niet in nu. Voor manlief en zoonlief heb ik een klontje roomboter gesmolten en bij de asperges geserveerd.
  • Tip: van de houtige onderkant en schillen kun je asperge soep maken.
  • Op zoek naar nog meer detox recepten? Kijk dan op deze verzamelpagina met detox recepten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl