Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 30 gram havermout
  • 15 gram kokos rasp
  • 1 eetlepel kokosolie (extra virgine)
  • 1 eetlepel honing

Topping

  • 1 rijpe avocado
  • 2 flinke eetlepels rauwe cacao
  • 1 theelepel kokosolie extra virgine
  • 2 theelepels honing
  • snufje zout

Extra nodig

  • Bakpapier
  • 12 cm taartvorm (Xenos)

Zo maak je het

  • Maal de havermout, kokos, kokosolie (vloeibaar) en honing tot een soort grof zand in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort de inhoud van de keukenmachine erop. Verdeel over de vorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Pureer de avocado, rauwe cacao, kokosolie (vloeibaar), honing en snufje zout tot een homogene massa. Proef of de "chocolademousse" goed op smaak is. Voeg eventueel een beetje extra cacao toe of honing voor een zoetje. Stort de mousse op de bodem en zet in de koelkast. Laat minimaal 2 uur opstijven.

Linda's tips

  • Tip: heb je geen kleine taartvorm, dan kun je ook koekvormpjes als basis gebruiken.
  • Tip: gek op chocolade? Dan vind je deze chocolademousse vast ook te gek.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl