Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram biologische peen
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras

Extra nodig

  • juicer

Zo maak je het

  • Maak de penen schoon en snijd in stukken. Pers sap van de penen en het stukje gember.
  • Kneus de stengel van het citroengras. Dit doe je door met iets zwaars op de stengel te slaan. Ik gebruik hiervoor de stamper van de vijzel.
  • Vul een glazen fles met het sap en het citroengras. Snijd de stengel in 2 stukken, zodat het geheel in het sap zit. Laat het sap een nachtje koelen, zodat de stengel zijn smaak kan afgeven.
  • Zeef het wortelsap voor serveren.

Linda's tips

  • Tip: vervang het citroengras eventueel door citroenschil.
  • Tip: citroengras is weken houdbaar in de koelkasten maanden in de vriezer.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl