Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram pure biologische & fair trade chocolade (minimaal >70% cacao)
  • 100 gram ongebrande en ongezouten noten mix (walnoot, hazelnoot, amandel, paranoot en pecannoot)
  • 100 gram gedroogd fruit (abrikoos, pruimen, dadels en cranberry)
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1/2 verse peper zonder zaadjes

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de noten grof en snijd de peper heel fijn.
  • Leg de noten, peper en pitten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 7 minuten in de oven. Laat kort afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de chocolade au bain marie.*
  • Hak het gedroogde fruit grof.
  • Houd een kwart van de noten en het fruit apart. Gooi de rest bij de gesmolten chocolade en roer door.
  • Spreid het chocolademengsel met een lepel uit over de bakplaat (met bakpapier).
  • Strooi het achtergehouden noten- en fruitmengsel erover heen en druk plat met de bolle kant van een lepel.
  • Zet het een uurtje in de koelkast om hard te laten worden.
  • Breek ze vervolgens in stukken.

Linda's tips

  • Tip: de noten en zaden bevatten onverzadigde vetten. Wist je dat je daar een betere huid en mooi haar van krijgt?
  • Tip:* ik gebruik een mosselpan om de chocolade te laten smelten. Vul de pan met water en laat goed heet worden. Zet de deksel op zijn kop in de pan en breek de chocolade in stukken en laat smelten. Geen mosselpan, check hier een au bain marie instructie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl