Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram spelt bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram roomboter
  • snufje zeezout
  • 35 – 50 ml melk
  • 1 courgette
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 150 gram zuivelspread of cottage cheese, roomkaas of ricotta
  • 15 gram vers geraspte Parmezaan

Extra nodig

  • 4 kleine taart vormpjes (of 1 taartvorm)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
  • Meng bloem, eieren, roomboter en zeezout in een kom. Voeg een scheutje melk toe. Maak een soepel deeg en voeg eventueel meer melk toe als dit nodig is. Wikkel het deeg in huishoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Was de courgette en snijd (middels een mandoline) in dunne plakken. Verwarm een koekenpan en bak 2 minuten de gerookte spekjes. Voeg de courgette plakken toe en bak kort aan.
  • Meng ondertussen de zuivelspread met de Parmezaan.
  • Haal het deeg uit de koelkast. Dit keer heb ik gekozen voor 4 mini galette's. Mijn dochter houdt nl niet van kaas. Zij kreeg een eigen taartje met tomatenpuree. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol elk stuk deeg even dik uit op een stuk bakpapier. Bekleed hiermee het taartvormpje. Laat de zijkanten over de rand van de vorm heen hangen. Verdeel de zuivelspread over de bodem. Leg de gebakken spekjes en courgette uit de pan in het midden van het taartje. Vouw de buitenranden naar binnen. Natuurlijk kun je deze galette ook maken met een grote taartvorm, quichevorm of zelfs zonder vorm. De taart hoeft niet te netjes zijn en maak dan ook een ronde vorm met een deegroller en leg in het midden de kaas en groente.
  • Zet 35 -40 minuten in de oven.
  • Serveer er nog een groene salade bij.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl