Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang ontbijt, lunch
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, Pasen, Paas recepten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

Feeststol pudding

  • 1 klein feeststolletje 100 gram
  • roomboter
  • 1 ei
  • 50 gram yoghurt
  • paashagelslag
  • optioneel: 2 paaseitjes
  • extra nodig: ovenvast schaaltje of taartvormpje

Eiersalade met truffelmayonaise

  • 2 eieren
  • 1/2 eetlepel cottage cheese
  • 1 eetlepel truffelmayonaise
  • snufje zout en peper naar smaak
  • tuinkers

Blini's met gerookte zalm

  • 16 blini's
  • 100 gram gerookte zalm
  • 90 gram pesto spread
  • slablaadjes

Zo maak je het

Feeststol pudding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het feeststolletje in breedte in plakken. Besmeer met roomboter. Vet het ovenschaaltje in en leg de plakjes feeststol erin. Klop het eitje los en roer de yoghurt erdoor. Giet het mengsel over het schaaltje. Heb je net paaseitjes gezocht met de kinderen? Verstop dan 2 eitjes tussen de sneetjes voordat je het ei yoghurt mengsel erover giet. Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Strooi bij het serveren de paashagelslag erover.
  • Heb je net paaseitjes gezocht met de kinderen? Verstop dan 2 eitjes tussen de sneetjes voordat je het ei yoghurt mengsel erover giet. Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Strooi bij het serveren de paashagelslag erover.

Eiersalade met truffelmayonaise

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Giet af en spoel af met koud stromend water. Pel en snijd in fijne blokjes. Laat even afkoelen.
  • Meng de cottage cheese met de truffelmayonaise  (alternatief is gewone mayonaise) en voeg de eieren toe. Roer door elkaar en breng op smaak met verse gemalen zwarte peper en een snufje zout.
  • Knip tuinkers af naar behoefte en strooi over de eiersalade.

Blini's met gerookte zalm

  • Verwarm de blini's volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes. Selecteer een aantal mooie slablaadjes.
  • Besmeer de blini's met de pesto spread. Verdeel de zalm erover en garneer met een blaadje sla.

Linda's tips

  • Bij de eiersalade kun je ook gewone mayonaise gebruiken. Ter variatie kun je ook een plakje zalm in stukjes snijden en mengen door de eiersalade.
  • Variatietip: voor kinderen kun je zoete blini's maken. Besmeer ze met roomboter of chocolade pasta en bestrooi met de paashagel. Of besmeer de blini's met de 3 soorten jam.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl