Snijd het feeststolletje in breedte in plakken. Besmeer met roomboter. Vet het ovenschaaltje in en leg de plakjes feeststol erin. Klop het eitje los en roer de yoghurt erdoor. Giet het mengsel over het schaaltje. Heb je net paaseitjes gezocht met de kinderen? Verstop dan 2 eitjes tussen de sneetjes voordat je het ei yoghurt mengsel erover giet. Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Strooi bij het serveren de paashagelslag erover.
Heb je net paaseitjes gezocht met de kinderen? Verstop dan 2 eitjes tussen de sneetjes voordat je het ei yoghurt mengsel erover giet. Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Strooi bij het serveren de paashagelslag erover.
Eiersalade met truffelmayonaise
Kook de eieren hard in 8 minuten. Giet af en spoel af met koud stromend water. Pel en snijd in fijne blokjes. Laat even afkoelen.
Meng de cottage cheese met de truffelmayonaise (alternatief is gewone mayonaise) en voeg de eieren toe. Roer door elkaar en breng op smaak met verse gemalen zwarte peper en een snufje zout.
Knip tuinkers af naar behoefte en strooi over de eiersalade.
Blini's met gerookte zalm
Verwarm de blini's volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes. Selecteer een aantal mooie slablaadjes.
Besmeer de blini's met de pesto spread. Verdeel de zalm erover en garneer met een blaadje sla.
Linda's tips
Bij de eiersalade kun je ook gewone mayonaise gebruiken. Ter variatie kun je ook een plakje zalm in stukjes snijden en mengen door de eiersalade.
Variatietip: voor kinderen kun je zoete blini's maken. Besmeer ze met roomboter of chocolade pasta en bestrooi met de paashagel. Of besmeer de blini's met de 3 soorten jam.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl