Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 brood

Ingrediënten

  • 160 gram gedroogde abrikozen
  • 380 gram speltbloem
  • 1 eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 280 ml melk naar keuze ik heb amandelmelk gebruikt
  • 240 gram honing
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kokosolie of neutrale olijfolie

Optioneel

  • poedersuiker

Abrikozen crème

  • 100 gram roomkaas Mon Chou licht en luchtig
  • 3 flinke eetlepels abrikozen jam Zonnatura
  • 1/2 eetlepel honing

Extra nodig

  • bakblik en bakpapier

Zo maak je het

  • Snijd de abrikozen in blokjes en week 30 minuten in heet water.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier of vet in.
  • Zeef de bloem en voeg de bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar en zet apart.
  • Voeg in een andere kom de melk, honing, ei en kokosolie toe. Zorg dat de kokosolie gesmolten is. Je kunt dit even in een hitte bestendig kommetje in de oven zetten. Mix goed door elkaar.
  • Giet de abrikozen af.
  • Voeg alle natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer door elkaar totdat alle natte ingrediënten opgenomen zijn. Roer de abrikozen erdoor heen. Bij mij duurde dit minder dan 1 minuut.
  • Stort het deeg onmiddellijk in het bakblik en bak 60 minuten in de oven.
  • Laat volledig afkoelen, voordat je het brood uit het bakblik haalt. Bestrooi optioneel met poedersuiker vlak voor het serveren.

Abrikozen spread

  • Voeg de roomkaas, jam en honing toe aan de hakmolen van de staafmixer of een keukenmachine.
  • Mix tot een luchtige spread.
  • Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Linda's tips

  • Tip: heb je minder tijd deze feestdagen? Maak dan deze snelle rozijnen broodjes. Binnen 10 minuten bereid en vervolgens 15 minuten de oven in.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl