Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • zachte boter
  • 4 verse eieren
  • paar sprieten bieslook (optioneel)

Vulling zalm

  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • hüttenkäse 200 gram

Vulling geitenkaas

  • klein stukje zachte geitenkaas
  • 1/2 bakje cherry tomaatjes of 6 zongedroogde tomaatjes

Extra nodig

  • Extra nodig: 4 ramequins of kleine ovenschaaltjes + diep bakblik of ovenschaal

Zo maak je het

  • Vul een hele waterkoker geheel met water en zet aan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de ramequins goed in met boter.
  • Schep 1 eetlepel hüttenkäse/geitenkaas op de bodem. Vervolgens 1 eetlepel vulling erbij (zalm of tomaatjes).
  • Breek een eitje boven het schaaltje, voeg peper en zout toe naar smaak. Maak eventueel af met geknipte bieslook.
  • Zet de schaaltjes in een ovenschaal. Voeg het kokende water toe aan de ovenschaal tot halverwege de schaaltjes.
  • Zet in de oven en bak gaar in 10-15 minuten, afhankelijk hoe zacht- of hardgekookt jij je eitjes graag eet.

Linda's tips

  • Tip: Eierpotjes zijn ideaal om allerlei restjes groente, vlees of vis in te verwerken. Kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl