250grambruine basterdsuikeralternatief is palmsuiker* te verkrijgen bij de natuurwinkel of toko
200mlmelk
1theelepelbaking soda
1,5theelepelvers geraspte Euroma Ceylon kaneel
1/2theelepelgestampte Euroma kruidnagel
1/4theelepelvers geraspte Euroma nootmuskaat
Extra nodig
Bakpapier
Bakblik 23 cm, vijzel en fijne rasp
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Zeef de bloem en suiker. Voeg de melk, baking soda, gestampte kruidnagel, vers geraspte kaneel en nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar. Proef of het mengsel goed genoeg op smaak is en voeg eventueel meer specerijen toe. Stort het deeg in een bakblik met bakpapier.
Bak in 45-55 minuten goudbruin in de oven. Check met een satéprikker of de koek goed gaar is.
Bewaar de ontbijtkoek in een luchtdichte doos of snijd in plakken en vries in.
Linda's tips
Tip: de kaneel is ook zalig in een curry, stoofperen, appelmoes en mag niet ontbreken in de chili con carne van Jamie Oliver. Nootmuskaat is natuurlijk lekker in een aardappelpuree, bechamelsaus of bij groente zoals sperziebonen. Voor nog meer inspiratie voor het gebruik van kruiden en specerijen, kun je de website van Euroma checken.
*palmsuiker zou de bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen. Het blijft suiker. Geniet en gebruik met mate.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl