Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram verse tortellini vulling naar smaak
  • 90 gram proscuitto crudo of andere rauwe ham naar smaak
  • 85 gram rucola
  • 120 gram verse zongedroogde tomaatjes
  • 50 - 75 gram Parmezaanse vlokken

Balsamico dressing*

  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 4 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 1/2 eetlepel honing
  • snufje peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  • Heb je een waterkoker mee? Kook dan alvast het water voor de pasta en anders breng je je grootste pan met water aan de kook. Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Vergeet het zout niet, dat zorgt juist voor smaak.
  • Scheur de rauwe ham in stukjes.
  • Maak ondertussen de balsamico dressing. Of kies voor een pesto dressing met 1 eetlepel pesto en 3 eetlepels olijfolie.
  • Meng de gekookte tortellini met de rauwe ham, rucola, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse vlokken. Giet de dressing naar keuze erover.

Linda's tips

  • *alternatief is een pesto dressing met 1 eetlepel pesto en 3 eetlepels olijfolie

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl