Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie salade met spekjes
Kenmerken
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
rode ui
2
eetlepels
sushiazijn
4
eieren
125
gram
spekjes
200
gram
spinazie
120
gram
zongedroogde tomaatjes
50
gram
pecannoten
of walnoten
Honing mosterd dressing
2
eetlepels
honing
2
eetlepels
Dijon mosterd
1
eetlepel
citroensap
snufje
zout
4
eetlepels
goede olijfolie
Zo maak je het
Snijd de rode ui in halve ringen. Doe ze in een kom en besprenkel met sushi azijn. Zet weg tot gebruik.
Kook de eieren in 6-7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in kwarten.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes in 5 minuten goudbruin.
Meng de spinazie met de zongedroogde tomaatjes, pecannoten, spekjes en ingelegde rode ui. Verdeel de eieren erover.
Maak de honing mosterd dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. Giet de dressing over de spinazie salade.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl