Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels sushiazijn
  • 4 eieren
  • 125 gram spekjes
  • 200 gram spinazie
  • 120 gram zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram pecannoten of walnoten

Honing mosterd dressing

  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout
  • 4 eetlepels goede olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de rode ui in halve ringen. Doe ze in een kom en besprenkel met sushi azijn. Zet weg tot gebruik.
  • Kook de eieren in 6-7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in kwarten.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes in 5 minuten goudbruin.
  • Meng de spinazie met de zongedroogde tomaatjes, pecannoten, spekjes en ingelegde rode ui. Verdeel de eieren erover.
  • Maak de honing mosterd dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. Giet de dressing over de spinazie salade.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl