Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 300 gram kip
  • olie om in te bakken
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rijpe mango

Optioneel

  • platte peterselie
  • koriander
  • ongezouten cashewnoten

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Tip: heb je een stoomoven? Maak de rijst daar in klaar. Het resultaat is heerlijke gestoomde rijst.
  • Snijd de kip in stukjes. Vervolgens de rode en groene paprika in reepjes. Rasp de knoflook en gember.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olie. Bak de kip rondom bruin. Voeg de paprika reepjes toe en bak 3-4 minuten. Bak de knoflook, gember en kerriepoeder een minuut mee. Roer de kokosmelk erdoor.
  • Schil en snijd de rijpe mango in stukjes en verwarm even mee.
  • Serveer kip met mango met de rijst.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl