Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram kastanje champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sambal badjak of meer of minder naar smaak
  • 8 dunne houten spiesen geweekt

Zo maak je het

  • Boen de kastanje champignons schoon. Dit kun je doen met een speciaal borsteltje, dat je bij de huishoudelijke winkel zoals een Blokker kunt kopen. Een alternatief is een stuk keukenpapier. Wrijf de champignons schoon tussen het papier. Snijd de champignons doormidden.
  • Maak een dressing van de olijfolie, sojasaus en sambal. Meng goed door elkaar en voeg dan de champignons toe. Zorg dat elke champignon de heerlijke marinade krijgt. Laat bij voorkeur een half uurtje intrekken. Steek de houten spiesen erdoor en grill in 5 minuten bruin op de barbecue of grillpan.

Linda's tips

  • Tip: je kunt de champignons ook in folie op de barbecue leggen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl