Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 40 gram havervlokken of speltvlokken
  • flinke snuf gemberpoeder te exotisch? gebruik dan kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • klein klontje boter of kokosolie
  • 35 gram aardbeien + extra voor garneren
  • 10 gram chocolade
  • 20 gram walnoten
  • optioneel: poedersuiker

Extra nodig

  • extra nodig: bakpapier + 12 cm taartvorm (xenos)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het ei, banaan, vlokken, gemberpoeder, bakpoeder in een blender of mixer tot een romige massa.
  • Bekleed de bodem met een stuk bakpapier en vet de zijkant van de vorm in met een klein beetje boter.
  • Weeg 35 gram aardbeien af. Gebruik niet meer, anders kan het taartje te nat worden. Snijd de aardbeien in plakjes. Hak de chocolade en de walnoten grof. Spatel alles voorzichtig door het beslag.
  • Stort het beslag in de vorm en bak in 15 -17 minuten gaar. Controleer met een saté prikker of het taartje gaar is (de prikker is dan schoon).
  • Garneer met aardbeien op het taartje en strooi er eventueel poedersuiker over.

Linda's tips

  • Tip: Geen kleine vorm in huis? Maak er een ontbijtcake van voor 4 personen. Alle ingrediënten x 4 en gebruik een cakeblik. De cake mag waarschijnlijk iets langer in de oven. Check de gaarheid na 15 minuten en bak anders nog 5 minuten langer.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl