Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel Dyon mosterd
  • 1,5 eetlepel appel azijn of witte wijn azijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • snufje zout en peper naar smaak
  • 500 gram krieltjes met schil
  • 6 kip chipolata worstjes

Extra nodig

  • extra nodig: bakplaat met bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de bladeren en snijd het hart uit de bloemkool. Snijd de roosjes eraf. Leg ze in een vergiet en spoel af.
  • Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, azijn en de kruiden. Roer goed door elkaar. Leg de bloemkool roosjes in een kom en verdeel de dressing erover. Hussel bij voorkeur met je handen zodat de dressing goed verdeeld is.
  • Borstel de krieltjes schoon. Snijd eventueel grote krieltjes doormidden zodat ze allemaal dezelfde grootte hebben en tegelijk gaar zijn.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Let de bloemkool erop, daarnaast de krieltjes (besprenkel met een beetje olijfolie en een snufje zout) en de worstjes.
  • Zet 30 minuten in de oven en hussel halverwege alles door elkaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl