Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 1-2 eetlepels rode curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gram diepvries kabeljauw filets*
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • optioneel: verse kruiden

Zo maak je het

  • Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de sperziebonen schoon, haal af en kook in 8 minuten beetgaar.
  • Snijd de tomaten in stukjes. Verwarm een koekenpan met de rode curry op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Giet de kokosmelk toe. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes en voeg toe aan de saus. Stoof de vis in 5 minuten gaar.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  • Serveer de Thaise curry met vis en de gekookte sperziebonen en sesamzaad. Strooi er eventueel verse kruiden over.

Linda's tips

  • *haal de kabeljauw filet een half uurtje van te voren uit de vriezer en leg op een bord

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl