Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 50 ml teriyaki saus
  • 100 gram tonijn visboer
  • kopje sushi rijst of pandan rijst
  • 1/2 avocado
  • 1 eetlepel mayonaise
  • mespuntje wasabi
  • olijfolie
  • voor erbij zoute sojasaus Kikkoman Less Salt met groene dop
  • optioneel: furikake*

Extra nodig

  • extra nodig: mooie ronde glaasjes

Zo maak je het

  • Marineer de tonijn 30 minuten in de teriyaki en zet in de koelkast.
  • Maak de rijst klaar volgens de verpakking.
  • Snijd de avocado door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar af. Bewaar de ene helft met de pit in de koelkast. Sprenkel er citroensap over en dek af met folie. Snijd het vruchtvlees van de andere helft in reepjes.
  • Voeg een mespuntje wasabi door de mayonaise in een klein kommetje. Proef en voeg eventueel meer wasabi toe.
  • Verhit een grillpan en vet de pan in met een beetje olijfolie. Ik gebruik hiervoor een siliconen kwast. Grill de tonijn kort (1 minuut) aan beide kanten. De tonijn mag rosé zijn van binnen. Haal de vis uit de pan en laat even afkoelen. Snijd in 8 kleine plakjes.
  • Leg een flinke eetlepel rijst in het glaasje, voeg een plakje avocado toe en maak af met 2 stukjes tonijn. Strooi er optioneel furikake over of anders peper en zout.
  • Serveer er wasabi mayonaise en de sojasaus bij.

Linda's tips

  • Tip: koop de tonijn bij de visboer, zodat je goede sushi kwaliteit hebt.
  • Tip: voor nog meer amuse inspiratie kijk dan eens bij het Italiaanse vlaggetje in een glaasje of een amuse van avocado en zalm.
  • * Furikake is een Japans rijststrooisel. Het is een combinatie van gedroogde vis & groenten, zeewier, sesamzaadjes en zout voor over de tonijn. Verkrijgbaar bij de AH (zie oosterse schap) of de toko.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl