Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 kommen

Ingrediënten

  • halve kilo tomaten
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 bouillon blokje liefst natriumarm van de natuurwinkel
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel cayenne peper
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: 1 blikje tomatenpuree

Zo maak je het

  • Breng 1 liter water aan de kook.
  • Snijd ondertussen de tomaten en ui in stukken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ook in grove stukken.
  • Voeg de gesneden groenten, bouillonblokje en laurierblad bij het kokende water.
  • Zet het vuur zachter en laat 20 minuten pruttelen.
  • Haal het laurierblad uit de soep en laat iets afkoelen en pureer met de staafmixer.
  • Voeg eventueel een blikje tomatenpuree toe. Dit zorgt ervoor dat de soep een intensere rode kleur krijgt.
  • Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Linda's tips

  • Tip: schenk de soep in kleine glaasjes voor je kinderen voor bij de lunch of als tussendoortje aan het einde van de dag. Ook ideaal als je weet dat de avondmaaltijd voor strijd aan tafel zorgt. Maak je dan niet te druk, een portie vitaminen en mineralen hebben ze dan al binnen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl