Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 kommen

Ingrediënten

  • 2 bouillonblokjes minder zout natuurwinkel
  • 1 courgette
  • 1 flinke prei
  • 1/2 knolselderij
  • 1 eetlepel kurkuma
  • snufje zwarte peper

Zo maak je het

  • Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook
  • Was en snijd de courgette en prei grof
  • Schil de knolselderij, snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm
  • Voeg alle groenten toe en kook 10 minuten op een zacht vuur
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kurkuma toe

Linda's tips

  • Tip: de andere helft van de knolselderij is ook erg lekker in een stamppot, ter vervanging van (de helft) de aardappels. Of maak er eens friet van uit de oven.
  • Tip: kurkuma wordt in het oosten al eeuwenlang als medicijn gebruikt. Een van de voordelen is dat het helpt bij een goede spijsvertering.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl