Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 hertenrack
  • 25 gram honing
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1-2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 theelepel grove mosterd
  • eetlepel olie voor de marinade
  • olijfolie om in te bakken
  • vers gemalen peper

Optioneel

  • extra takken tijm

Zo maak je het

  • Haal het hertenrack 1 uur van te voren uit de koelkast. Verwijder de verpakking. Dep droog met keukenpapier en leg op een bord met een vliegenvanger erover.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verwarm mee in de oven. Maak de marinade van de honing, tijm, fijn gesneden knoflook, mosterd en 1 lepel olie.
  • Kruid het hertenrack met verse gemalen peper. Verwarm een pan met dikke bodem met een paar lepels olijfolie. Bak de her­ten­rack rond­om bruin. Vergeet ook niet om de zijkanten mee te nemen. Prik niet in het vlees. Gebruik een vleestang of 2 lepels om het vlees te draaien. Haal het hertenrack uit de pan en wrijfdirect in met het kruidenmengsel. Het vlees is heet, gebruik hiervoor anders een kwast.
  • Heb je nog verse tijm over? Leg dan een paar takjes onder het hertenrack in de hete oven­schaal en zet direct terug in de oven en bak ca. 15 - 20 mi­nu­ten. Haal de her­ten­rack uit de oven. Gebruik een kerntermometer. Bij 52 graden is de hertenrack rare en 55-57 medium rare. Leg op een bord en omwikkel dit met aluminium folie en een theedoek. Laat het vlees nog 10-15 mi­nu­ten rus­ten.
  • Verwijder de folie en de theedoek. Leg het hertenrack in zijn geheel op een groot bord. Snijd ter plekke aan tafel. Neem een goed scherp (vlees)mes en snijd tussen de ribbetjes door. Serveer met aardappelpuree en typische "wildgroente" zoals rode kool en spruiten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl